6 Temmuz 2012 Cuma

incir kuşları

Okumak için geç kalanlardanım ben, okuduktan sonrada keşke bu kadar ertelemeseydim dediğim kitaplardan oldu İncir Kuşları.Gerçeklere dayanılarak yazılmış bir roman olmasıda beni daha derinden etkiledi,yıl 1992 beyaz zambaklar ülkesini yerlebir eden sırp katliamının iç yüzü kadın olmanın savaştaki zorluğu, onca yıl omuz omuza yaşadıktan sonra hiç acımadan öldürülen komşular eziyet, edilen insanlar, sırf müslüman oldukları için yapılan zulümler.... ve daha birçok şey masum yavrular.. canımı acıttı bu kitap benim yakın tarihte olan ama kimsenin dur demedği 3 yıl boyunca sadece seyirci kalınılan bu durum bir kez daha üzdü beni, bende başka bir ülkede doğup buralara geldim benim atalarımda azınlık olmanın, müslüman olmanın çilelerini çekmişler yıllarca o yüzden böyle kitaplar ve filmler bir tık daha fazla dokunur bana :(
Hala okumayanlar varsa Suada'nın hikayesini mutlaka okuyun arkadaşlar..

4 yorum:

  1. Okurken ben de çok etkilendim . Bu kadar yakın bir geçmişte olanlar , insanın arkadaşına , komşusuna ettiği zulümler , inanılmaz .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle öyle :( bugün aynı şey olsa yine birçok insan sessiz kalır sesini çıkaranlarda seslerini duyuramaz.. böyle sürüp gider bu..

      Sil
  2. ilginç bir kitap mutlaka okunacaklar listesine eklemeliyim, o yakın tarihi çocukluğumda benzer bir şekilde ne yazık ki bulgaristan göçmeni olarak bizde yaşadık üzücü olaylar yaşandı ,o yüzden bende çok etkilenirim mutlaka .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesadüfe bak bende bulgaristen göçmeniyim zor şartlarda geldik buralara orasımı toprağım burasımı bilmiyorum belkide bundan ötürü mekanlara ve yerlere dair aitlik duygum gelişmedi kök salmak istemiyorum hiç bir yere..

      Sil